Telecí hrudí

Telecí hrudí
Telecí hrudí dostaneme, když od poloviny telete oddělíme karbanátek, pečeni a kýtu. Dělí se na špičku, střed hrudí a pupek neboli bok. Špička zasahuje až po 6. žebro, je měkčí, tučnější a skvěle se hodí na pečení, nadívání, dušení, smažení i zadělávání. Střed hrudí se nachází od 7. až po 12. tedy poslední žebro a jeho využití se téměř shoduje s využitím špičky. Pupek je nejméně hodnotná zadní část hrudí, která díky své hrubovláknité svalovině hojně prorostlé šlachami může být tuhá. Pupek se tedy hodí především na guláše, vaření a je mimořádně oblíbený na paprice. Hrudí obecně obsahuje hodně kostí, které se dají skvěle využít do omáček a polévek, a je přímo úžasné na různé kapsy a nádivky.

89 

Cena je za kg, do košíku přidávejte po 100gr

"Sdílej maso"

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email