Dělení hovězího masa
Při porcování se rozlišují následující díly:
1.Špička krku a krk
2. Vysoké žebro 3. Hrudí 4. Podplečí 5. Vysoký roštěnec 6. Nízký roštěnec 7. Svíčková 8. Pupeční žebro 9. Bok bez kostí 10. Plec 11. Kýta, vrchní šál, spodní šál a ořech 12. Předkýtí 13. Špička kýty 14. Kližka |
![]() |
Dělení vepřového masa
Při porcování se rozlišují následující díly:
1. Prasečí hlava
2. Lalok 3. Hřbetní sádlo 4. Krkovička 5. Bůček s kostí 6. Pečeně 7. Kotleta 8. Panenská svíčková 9. Žebra 10. Bůček bez kostí 11. Plecko 12. Zadní kýta (vrchní šál, spodní šál ,ořech, květová špička) 13. Kolínko 14. Nožička 15. Ocásek |
![]() |