VŠE O MASE
Vše o mase

Dělení hovězího masa

Při porcování se rozlišují následující díly:
1.Špička krku a krk
2. Vysoké žebro
3. Hrudí
4. Podplečí
5. Vysoký roštěnec
6. Nízký roštěnec
7. Svíčková
8. Pupeční žebro
9. Bok bez kostí
10. Plec
11. Kýta, vrchní šál, spodní šál a ořech
12. Předkýtí
13. Špička kýty
14. Kližka
Schéma hovězí maso
Dělení vepřového masa
Při porcování se rozlišují následující díly:
1. Prasečí hlava
2. Lalok
3. Hřbetní sádlo
4. Krkovička
5. Bůček s kostí
6. Pečeně
7. Kotleta
8. Panenská svíčková
9. Žebra
10. Bůček bez kostí
11. Plecko
12. Zadní kýta (vrchní šál, spodní šál ,ořech, květová špička)
13. Kolínko
14. Nožička
15. Ocásek
Schéma vepřové maso

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ